Helstøpte verdier

Håndverk, historie og tinn er hovedingrediensene når støpeformene fylles.

Tradisjonsrike mønstre og lokal forankring er bakgrunnen for mange av våre produkter.

Historien om Tinn-Per

Tinn-Per er et tinnstøperi etablert av Per Fostveit og Per Tryving i Oslo i 1963. Formålet var å lage tinnknapper og hekter. Tryving trakk seg ut av Tinn-Per rundt 1966.

Bedriften utviklet etter dette stadig nye produkter innen gaver og souvernirer i støpt tinn. I 1972 flyttet Tinn-Per inn i eget produksjonslokale i Asker. Selskapet ble valgt til å produsere suvenir til OL på Lillehammer i 1994. I 2006 ble selskapet solgt til Torkel Breien og Real Ringerike og flyttet til Helgelandsmoen Næringspark på Hønefoss.

I 2008 overtok Tinn-Per produksjon av noen HavstadTinn produkter. Torkel Breien trakk seg ut av selskapet i samme år. I 2017 kjøpte Tinn-Per Den Norske Knappefabrikk (DNK).

Tinn-Per produserer produkter inspirert av norsk natur, kultur og historie. Vår inspirasjonskilde er Norges enormt rike kulturarv med lange tradisjoner innen håndverk. I norsk kulturhistorie har det vært produsert gjenstander av tinn i nærmere 3000 år.

Fra oldtidens tinnperler, via vikingtidens utskårne dyrehoder og frem til våre dagers pryd- og bruksgjenstander.

Tinn-Per har ført disse gamle håndverkstradisjonene videre og kombinert de med moderne teknologi.

Tinnet som anvendes til støpingen er alltid av beste kvalitet, 93% tinn – 7% antimon.
Vi bruker informasjonskaplser for å personliggjøre innhold og analysere trafikk på vår nettside. Velg om du ønsker informasjonskapsler i bruk på vår nettside.